Cashback, bonus og rabatt på kredittkort

Der et kredittkort tidligere bare var et plastkort som ga deg tilgang til lånte penger, så har slike kort blitt så mye mer enn som så. Det er riktignok det samme prinsippet om at du får handle på kreditt, men med massevis av spennende bonuser, fordeler og rabatter, så kan man si at enhver person bør ha et kredittkort i lommeboka – uavhengig av om man behøver litt ekstra penger å rutte med eller ikke.

Videre nå skal vi se nærmere på tre gode grunner til å bruke et kredittkort aktivt i hverdagen, som alle hjelper deg med å spare penger. Nemlig cashback, bonuser og rabatter i kredittkortsammenheng.

Hva er cashback?

Cashback er et konsept som oppstod i USA for en god del tiår siden. Konseptet dreier seg rett og slett om det navnet skulle tilsi, nemlig at man får penger tilbake. Vanligvis når man betaler med et kredittkort, så skal kredittkortselskapene ha en viss prosentandel av selskapet i gebyr. I Norge er vi så heldige at det er butikkene som tar denne kostnaden, men i utlandet så må kunden ofte betale ekstra. Uansett, med kredittkort som har dette konseptet, så er det du – og ikke banken – som får den prosenten som kreves når man betaler med kortet.

Kredittkort med det man gjerne kaller for «ekte cashback» gir deg prosentvise bonuser når du handler i ulike butikker over hele verden. Det gjelder uansett hva man handler, så får man bonusen. Blant de norske kredittkortene som tilbyr cashback, så ser vi at enkelte kredittkort gir deg «ekte cashback» (bonus uansett hva du handler), mens andre igjen gir deg kun bonus på spesifikke produkter som bensin, klær eller lignende. Førstnevnte er spesielt populært, og det finnes mange gode bensinkort i Norge for deg som vil spare penger.

Se her for kort som tilbyr Cashback – Kredittkortinfo.no – Cashback

Massevis av bonuser og fordeler

Mange kredittkort, uavhengig av om de har cashback eller ikke, har omfattende bonusprogrammer som du kan dra nytte av. Det koster nemlig ikke noe å eie et kredittkort, og man betaler heller ikke noe for å bruke det. Derfor kan du spare penger på å handle med kredittkortet, noe man sjeldent gjør med det vanlige bankkortet. Bonusene kan innebære alt fra at man får gratis inngang på et utested eller avslag i prisen på en restaurant dersom man betaler med det aktuelle kredittkortet, eller at man opptjener poeng når man handler med kortet.

Enkelte banker gir deg også en velkomstgave når du søker om et kredittkort gjennom banken, og kan tilby deg bonuser når du handler mye med kortet. Mange vil også anse det som en bonus når de får utvidet kredittgrensen etter å ha vært kunde hos banken etter en stund. Som vi nevnte innledningsvis så er ikke et kredittkort lengre bare et plastkort som gir deg tilgang til bankens penger, men med alle disse fordelene, bonusene og rabattene så er det nesten for dumt å ikke ha et kredittkort selv.

Omfattende rabatter med kredittkort

For deg som liker å spare penger når du handler i butikker eller på nettet, så er det ikke bare cashback som er nyttig. De fleste kredittkort har nemlig rabattprogrammer der du kan spare penger hos partnere av banken. Enkelte kredittkort gir deg avslag på spesifikke hotellkjeder, hos flyselskaper eller rabatter på leie av bil, mens andre igjen spesifiserer seg på nettbutikker. Faktisk så har de mest omfattende rabattprogrammene (inkludert Re:member) samarbeid med over 200 norske nettbutikker, der du kan spare opp mot 25 prosent på å betale med det aktuelle kredittkortet!.

Slike fordeler får man ikke med et vanlig bankkort, og derfor kan det være lurt å betale for det man handler selv om man har penger på konto og egentlig ikke behøver kreditt. Det koster jo ikke noe, og du sparer penger på det dersom du bruker kortet riktig. Ofte er mange av rabattavtalene som kredittkortselskapene har også gjeldende utenlands, slik at man kan spare ganske så mye penger når man ferierer. Vi anbefaler alltid at man bruker kredittkort på ferie uansett, så hvorfor ikke dra nytte av rabatter og fordeler som man har gjennom kortet. Vi behøver kanskje heller ikke nevne at de aller fleste kredittkort på det norske markedet har reiseforsikring inkludert i avtalen din?

Ressurser:

http://www.kredittkortinfo.no

http://no.wikipedia.org/wiki/Cashback