Slik finner du det billigste boliglånet

 

Selv om renten på norske boliglån i skrivende stund (høst 2014) aldri har vært lavere, så er det uansett stor forskjell i hvilken rente de ulike bankene i landet tilbyr. Forskjellen fra billigste til dyreste lån er faktisk på flere prosentpoeng, noe som følgelig kan utgjøre ganske store forskjeller i de månedlige kostnadene ved et lån på noen millioner kroner.

Du kan enkelt finne det billigste boliglånet ved å benytte et par tjenester på nettet. Det koster ikke noe og tar ikke lang tid – kanskje oppdager du at det er mye penger å spare på å bytte bank?

Sammenlign via lånekalkulator

Den mest komplette lånekalkulatoren på markedet kommer fra Finansportalen, som er det offentlige nettstedet fra det norske Finanstilsynet. Her kan du enkelt sammenligne alle de norske bankene som tilbyr forbrukslån, og få en oversiktlig liste over hvilken rente du kommer til å få dersom du søker om et lån på en valgfri sum. Se også http://www.billigeforbrukslån.no for en oversikt over lån uten sikkerhet.

Kalkulatoren viser at det er store forskjeller mellom billigste og dyreste bank, og følgelig er det mye å spare på å velge riktig bank for boliglånet. Kalkulatoren lar deg også sortere mellom ulike kriterier slik at du kan få et ganske så nøyaktig anslag på hvor mye det lånet du ønsker deg kommer til å koste hos ulike banker.

Søk via Penger.no

I stedet for å søke om et boliglån direkte hos en bank, så kan du benytte deg av et mellomledd. Den beste tjenesten for å gjøre det i Norge heter Penger.no. Her kan du legge inn en søknad om boliglån, og så gjør nettstedet jobben for deg med å videresende den til flere banker. Dersom du får aksept, så vil du få tilbud fra tre ulike banker i retur. Det gjør at du selv kan sammenligne renten og velge det lånet som gir deg de beste vilkårene.